Nedenstående artikel kan indeholde betalte links.

Flydedragter

Er du på udkig efter en flydedragt, så læs nedenstående guide først. En vigtig del af det at være havfisker er så afgjort, at man kan holde sig varm og tør – dette under de til tider ”alternative” forhold vi udsætter os selv for. Til dette formål har en lang række producenter af beklædning og fiskegrej, således også slået sig op på salg af de såkaldte flydedragter.

En flydedragt er en fælles betegnelse for, hvad man kunne kalde en ”toptunet” kedeldragt, som kan modstå endog meget svære forhold. En flydedragt må man ikke misforstå og sammenligne med de ”rigtige” overlevelsesdragter, som ligger i en helt anden klasse, både hvad angår konstruktion og pris.

En flydedragt er konstrueret til at holde lystfiskere, sejlere m.m. varme og tørre under svære forhold på havet. samtidig har flydedragter en vis evne og er delvist konstruerede til at forbedre ens overlevelseschancer i tilfælde af mand overbord situationer.

Flydedragter har alle de fælles parametre, at de sikrer øget synlighed, fornuftig opdrift, god isolering, og tæthed overfor vandsprøjt og regn.

Se herunder, hvordan en flydedragt / overlevelsesdragt  fungerer i praksis:

Flydedragt test

Nedenfor har vi testet en række af de mest solgte modeller af flydedragter, der fås herhjemme. Hver flydedragt har fået et par linjer med på vejen, som er vores korte konklusion på testen af de enkelte modeller.

Nederst har vi valgt vores bud på den ultimative dragt indenfor 3 parametre…

Imax flydedragt

Vejl. pris cirka 699,-

En af de absolut sikreste og mest gennemarbejdede flydedragter på markedet!

Denne dragt overstiger langt alle krav og godkendelser som findes på området, og har efterhånden sat nye standarder…

Yderst er den fremstillet af 230T PVC coated heavy-duty nylon, som er meget let med utrolig slidstærke, længere inde er den forsynet med flydefoer, som holder dig dejlig varm selv på de koldeste dage!

Hætten er lækker og anvendelig, ligesom lukninger ved håndled og hals sidder perfekt og har mange indstillings muligheder.

Kort og godt den fedeste dragt til de rigtig kolde dage.

**CE og EN 393 godkendt**

ABU Flydedragt

Vejl. pris cirka 999,-

ABU’s basis dragt fremstillet med henblik på ordinært havfiskeri under svære forhold, dragten holder dig tør og varm selv under vanskelig vejrforhold.

Skulle uheldet være ude og du falder i vandet, har dragten indbyggede opdrift.

Boatlab.dk

Havhøkeren.dk

ABU Garcia dragten er coatet ved alle lynlåse, og der er neopren lukninger ved ankler og håndled.

**CE godkendt**

Kinetic Wavecruiser

Vejl. pris cirka 1199,-

Meget fin og brugbar basisdragt fra Kinetic, den er produceret i det meget stærke rip-stop nylon og her en indvendig coating som øger dets vandtæthed

Dragten er forsynet med gode reflekser, og et solidt livbælte.

**CE og EN 393 godkendt**

Kinetic Wavecruiser X8

Vejl. pris cirka 1499,-

Særdeles lækker og fed flydedragt som har en af markedets bedste pasformer, den er spækket med små detaljer som eks. Kevlar forstærkning på udsatte steder.

Et af de bedre valg indenfor dragter beregnet til brug under de hårdeste forhold.

**CE og EN 393 godkendt**

Sundridge Letvægts flydedragt

Vejl. pris cirka 799,-

FlydedragtDenne dragt har alle de fordele som andre tilsvarende flydedragter i samme prisklasse, den holder dig tør og varm på kolde dage, og skulle uheldet være ude holder den dig flydende og synlig.

Men oven i alt dette får du skåret omkring 20% af vægten set i forhold til andre dragter, der er kort og godt tale om den letteste flydedragt på markedet!

Så gider du ikke bakse rundt i en tung og ukomfortabel dragt, er denne dragt så afgjort det eneste rigtige valg!

**CE godkendt**

Sundridge Crossflow Åndbar Flydedragt

Vejl. pris cirka 1499,-

Dragten som absolut høre til i ”toppen af poppen” indenfor de ”dyre” dragter, den ligger nærmest side om side med Imax gennem mange parametre, men har dog en ekstra og særdeles nyttig egenskab.

Denne dragt er nemlig den eneste dragt der effektivt kan kaldes åndbar!

Det giver den en helt ekstra dimension, som ingen andre har, dette er at den er langt mere anvendelig på alle årstider.

Selvom du står en lun forårsdag under de første spæde varme solstråler, og sveder over den ene stor-torsk efter den anden, kan denne dragt benyttes.

Det åndbare materiale er yderst effektivt og virker i den grad efter hensigten – uden at give køb på sikkerhed eller isolerings evne

Dette er en fortræffelig dragt især i foråret hvor vandet stadig er iskoldt, og livsfarligt at falde i, men hvor man med normale dragter ville svede forfærdeligt, og derved ikke få fuldt udbytte af turen.

**CE og EN 393 godkendt**

Fladen 845

Vejl. Pris 1199,-

Helt igennem fornuftig og brugbar flydedragt til mange situationer, set i forhold til prisen har denne dragt en yderst god pasform, som ellers kun oftest ses på langt dyre dragter.

Den har naturligvis også alle de sikkerheds finesser, som gør den til et godt valg hvis uheldet skulle være ude.

**CE godkendt**

Fladen 848

Vejl. Pris 1799,-

En dragt som på mange områder formår at udnytte og samle små tekniske detaljer i en og samme dragt.

Udover uovertruffen sikkerhed byder den bl.a. på: forstærkede knæ, snelås, ventilation i siderne, mulighed for indvendig justering, og forlængede lynlås i benene, for blot at nævne nogle af de mange lækre detaljer.

Den forener kort og godt sikkerhed, med rigelige muligheder for individuelle indstillinger omkring komfort og tilpasning.

**CE og EN 393 godkendt**

Efter endt test, har vi, som nævnt i teksten øverst, valgt 3 dragter, som vi mener, er de bedste indenfor hver deres kategori.

Bedste og sikreste dragt under hårde forhold: Imax flydedragt

Bedste dragt til helårsfiskeren: Sundridge Crossflow åndbar flydedragt

Bedste dragt til den prisbeviste havfisker: Sundridge letvægts flydedragt

Flydedragt tilbud

Vi har skrevet den vejledende pris ud for hver dragt, men at oftest er det muligt at finde en flydedragt på tilbud på nettet.

Læs også vores guide om redningsveste, klik her

Held og lykke med fiskeriet, og husk – sikkerhed frem for alt!

Ovenstående artikel kan indeholde reklamelinks

Rul til toppen