Nedenstående artikel kan indeholde betalte links.

Svømmevest

Hvis du dyrker en aktivitet, der kræver god bevægelsesfrihed, så er en svømmevest (også kaldet en sejlervest) meget velegnet. Svømmeveste har ingen krave, og de har oftest skum på bryst og ryg som opdriftsmateriale. De mest almindeligt forekommende sejlerveste er almindelige svømmevest og kajakvest.

Begge typer sejlerveste har en opdrift på 50 N, som ikke er alverden, men det hjælper dig med at blive holdt oven vande, så du kan svømme hen til din kajak eller ind til land.

Sejlerveste anbefales af nævnte grunde kun til habile svømmere, som befinder sig tæt på land. Skulle du gå hen og blive bevidstløs, kan du risikere at ende i store problemer, da vesten ikke vil kunne fastholde dig på ryggen med åndedrætsorganerne fri af vandet.

Er du ikke en øvet svømmer, eller er du langt fra land, bør du overveje en redningsvest. Læs vores guide om redningsveste, her.

svømmevest guide

Svømmeveste bruges ofte til

Redningsveste er langt mere sikre end svømmeveste, men tager du dine forholdsregler og bruger din sunde fornuft, vil en sejlerveste være et bedre valg i visse situationer.

Nedenfor ser du hvor, en sejlervest vil være et oplagt valg:

Kajakvest (kanovest)

Kajakveste eller svømmevest til kajak er meget populære blandt kajakroere grundet deres super komfortable pasform. En kajakvest giver stor bevægelsesfrihed, da åbningerne ved hals og arme oftest er ekstra store. 

Hvor en almindelig sejlervest typisk lukkes på maven, skal en kajakvest trækkes ned over hovedet som en pullover. Se ovenstående sammenligning af en almindelig sejlervest og en kajakvest.

Konfidence svømmevest børn (baby og barn)

En svømmevest til børn (baby og barn) er meget oplagt, hvis I befinder jer sammen i en swimmingpool, svømmehal eller lignende. Svømmeveste til børn er fantastiske til at få gjort dit barn fortrolig med vandet og samtidig give det mere selvtillid, så det dermed hurtigere lære at svømme.

En af verdens mest solgte svømmeveste til børn er Konfidence svømmevest. Konfidence svømmevest er unik, da den har udtagelige flydeemner, så du selv kan justere opdriften, efterhånden som barnet bliver større og dygtigere til at svømme.

Køb bedste svømmeveste til børn

Konfidence svømmevest er lavet af blødt og lækkert neopren med en stor lynlås med indvendig beskyttelse, så du ikke lyner ind i barnets hud. Vesten kan bruges sammen med barnets øvrige badetøj, og den er konstrueret, så den bliver siddende, hvor den skal.

Konfidence svømmevest til børn er verdens mest solgte

Sejlerveste til børn yder både barnet sikkerhed, samtidig med at det giver forældrene tryghed. På den måde kan familien slappe af og hygge sig i vandet, frem for at bruge tiden på at bekymre sig.

OBS: På åbent hav skal barnet naturligvis bruge redningsvest og ikke sejlervest!

Svømmevest hund

Vil du have din hund med ud på havet, så skal den naturligvis også have en svømmevest. Svømmeveste til hunde sørger både for god opdrift og sikkerhed, men de sørger også for, at hunden er nem at se i vandet. Køb en billig og godkendt svømmevest til hund, klik her.

Svømmeveste til voksne kræver, at du bruger din sunde fornuft og ikke overvurderer egne evner.

Svømmevest tilbud

Er du på udkig efter en billig svømmevest på tilbud, har du størst chance for at finde den på nettet. Udover, at udvalget af sejlerveste oftest er større online, så er det også nemmere at overskue og sætte sig ind i de mange forskellige varianter af veste, der findes på markedet.

Producenter

Der findes en lang række producenter af sejlerveste, og nedenfor har vi listet de mest populære:

 • Baltic
 • Helly Hansen
 • Konfidence
 • Hydraulics
 • NRS
 • Gul Watersports
 • Jobe
 • Kokatat
 • Win
 • Speedo
 • Yak

Vælger du en sejlervest fra en af ovenstående producenter, er du sikker på, at vesten er i en god og sikker kvalitet. Læs mere om svømmeveste på Søsport.dk.

Hvornår er svømmevest velegnet?

Hvis du er tæt på land, og du er en dygtig svømmer, kan du benytte en svømmevest. Ellers bør du overveje en redningsvest, som er noget mere sikker i tilfælde af forlis.

Ovenstående artikel kan indeholde reklamelinks

Rul til toppen